لوگو دکتر پریسا طاهری
Search
Close this search box.

علائم و دلایل آلزایمر در سالمندان را بشناسید

 آلزایمر یکی از مشکلاتی است که باعث ایجاد اختلال در حافظه سالمندان می‌شود و این امر باعث می‌شود که آن‌ها بسیاری از چیزها را به فراموشی بسپارند و یا افراد را به خوبی نشناسند. بیش از یک هشتم افرادی که 65 سال به بالا هستند مبتلا به آلزایمر شده‌اند. آلزایمر در سالمندان باعث می‌شود که سالمند در کارهای روزانه خود ناتوان می‌شوند، تا جایی که برخی از این افراد نیازمند به پرستار خواهند بود. آلزایمر در این افراد با نشانه‌هایی اعم از توهم، تکرار کلمات، بی قراری و… بروز پیدا می‌کند. به این نکته توجه داشته باشید آلزایمر هیچ راه درمانی نخواهد داشت.

آلزایمر در سالمندان

آلزایمر در سالمندان چیست؟

آلزایمر در سالمندان در حقیقت یک نوع اختلالی است که در مغز آن‌ها اتفاق میفتد. افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند به مرور زمان حافظه خود را از دست می‌دهند و مهارت فکری آن‌ها به مرور به صفر خواهد رسید. این دسته از افراد به راحت‌تری نمی‌توانند دیگر کارهای روزانه خود را انجام دهند و نیازمند به کمک خواهند بود. آلزایمر در سالمندان یکی از شایع‌ترین و رایج‌ترین بیماری‌هایی است که در افراد بالای 65 سال دیده شده است. دلیل اصلی بروز این بیماری همچنان مشخص نشده است.  البته عوامل بسیار زیادی وجود دارد که آلزایمر در سالمندان را تشدید می‌کند، به عنوان مثال می‌توان به سابقه خانوادگی، بالا رفتن سن افراد، سبک زندگی ناسالم، بیماری‌های قلبی و… اشاره کرد.

علائم آلزایمر در سالمندان چیست؟

یکی از اصلی‌ترین علائم آلزایمر در سالمندان می‌توان به از دست دادن حافظه اشاره کرد؛ این امر باعث می‌شود که فرد به خوبی نتواند در کارهای روزمره خود موفق شود. این بیماری را می‌توان در دسته بیماری‌های مغذی قرار داد که به مرور زمان می‌تواند باعث کاهش فکر کردن، حافظه، استدلال و.. شود. در ادامه قصد داریم برخی از اصلی‌ترین علائم آلزایمر در سالمندان را برای شما شرح دهیم. به این نکته توجه داشته باشید این علائم ممکن است در تمامی افراد خود را نشان ندهد و در برخی از افراد بیشتر خود را نشان دهند.

بیشتر بدانید: پیشرفت بیماری آلزایمر در سالمندان

از دست دادن حافظه برای انجام کارهای روزمره

یکی از رایج‌ترین نشانه‌هایی که می‌توان برای این بیماری بیان کرد از دست دادن حافظه می‌باشد. در افرادی که آلزایمر به سراغ آن‌ها آمده است می‌توان به وضوح دید که این افراد اطلاعاتی که به تازگی به دست آورده‌اند را از دست می‌دهند، تاریخ‌ها را به راحتی فراموش می‌کنند. پرسیدن چندین بار یک سؤال از اطرافیان یکی از اصلی‌ترین نشانه‌های آغاز آلزایمر در سالمندان می‌باشد.

    داشتن مشکل در خصوص برنامه ریزی و یا حل برخی از مشکلات

از دیگر نشانه‌هایی که می‌توان برای این بیماری بیان کرد از دست دادن حل مشکلات و یا ایجاد مشکل در برنامه ریزی می‌باشد. به عنوان مثال ممکن است در صورتی که فرد بخواهد با عدد سروکار داشته باشد نتواند؛ مانند قبل آن‌ها را تحلیل کند. آلزایمر در سالمندان باعث می‌شود که تمرکز برای آن‌ها سخت‌تر از قبل باشد و برای فهمیدن یک موضوع نیازمند به ساعت‌های بیشتری باشند.

علائم آلزایمر در سالمندان چیست؟

بیشتر بخوانید: درمان آلزایمر در سالمندان

داشتن سختی در انجام کارهای روزانه خود

بدون شک می‌دانیم فردی که دچار آلزایمر می‌شود کارهای خانه و یا دیگر وظایفی که بر عهده وی است برایش سخت خواهند بود. به عنوان مثال این افراد در رانندگی کردن در مکان‌های آشنا، مدیریت کردن هزینه‌هایی که پرداخت می‌کنند، انجام بازی‌های مورد علاقه خود دچار مشکل خواهند شد. البته به این نکته توجه داشته باشید سالمندی که در خصوص استفاده از برخی وسایل خانه از شما کمک می‌گیرد و در خصوص پرستار و یا کسی که از او مراقبت می‌کند در خصوص کارهای روزانه خود سؤال کند عموماً نمی‌توان نشانه آلزایمر دانست.

اشتباه در درک زمان و مکان

آلزایمر در سالمندان باعث می‌شود که سالمند در برخی از مواقع از یاد ببرد که کجا ایستاده است و در کدام فصل هستند. در نتیجه ممکن است قصد داشته باشند که از خانه بیرون بروند و یا در خصوص پوشیدن لباس‌های نامناسب در این فصل با شما گفت و گو داشته باشند. به این نکته توجه داشته باشید با بالا رفتن سن در افراد این طبیعی است که روزهای هفته را از یاد ببرند و روزها از دستشان در برود؛ اما به سرعت متوجه به این موضوع خواهند شد.

از دگر علائم آلزایمر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· مشکل درک تصاویر و درک فضایی

·  مشکل در انتخاب و یافتن کلمات حین صحبت کردن یا نوشتن

·   تغییر در شخصیت سالمند

·  تغییر در رفتار و حالت فرد

· فراموش کردن جای وسایل

·   از دست دادن انگیزه

·  ناامید شدن

دلایل ابتلا به آلزایمر در سالمندان چیست؟

تا به امروز محققان نتوانسته‌اند دلیل اصلی بروز آلزایمر در سالمندان را پیدا کنند. اما ممکن است برای بروز این بیماری تنها نیازمند به یک دلیل نباشید! بلکه مجموعه از دلایل باشند که باعث بروز این بیماری شوند. برخی از این دلایل عبارت‌اند از:

·  سن

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلایل بروز این مشکل بالا رفتن سن در افراد می‌باشد

· سابقه خانوادگی

برخی از محققان بر این باور هستند که آلزایمر در سالمندان یک بیماری ژنتیکی می‌باشد. اما در صورتی که فرد یک سبک زندگی سالمی را پیش بگیرد ممکن است خطر بروز این بیماری در وی کمتر شود.

· تغییرات مغز

بروز برخی تغییرات در مغز می‌تواند باعث بروز اولین علائم آلزایمر در سالمندان شود.

بیشتر بخوانید: بی خوابی در سالمندان

دلایل ابتلا به آلزایمر در سالمندان چیست؟

نتیجه‌گیری

در صورتی که یکی از علائم بروز آلزایمر در سالمندان را در افراد نزدیک به خود مشاهده کرده‌اید بهتر است در اسرع وقت به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید و یا در خصوص این بیماری با یک متخصص مشورت داشته باشید. با مراجعه به پزشک و انجام برخی از آزمایش‌های لازمه می‌توانید این بیماری را زودتر از مود تشخیص دهید و در خصوص مراقبت از سالمندان خود کوشا باشید.

سوالات متداول

  آیا می‌توان از بروز آلزایمر در سالمندان پیشگیری کرد؟

همان طور که در بالاتر به این نکته اشاره شد، همچنان دلیل قطعی برای این بیماری وجود ندارد. در نتیجه تا به امروز هیچ راهی برای جلوگیری از بروز این بیماری نیز ارائه داده نشده است. اما شما می‌توانید با داشتن یک زندگی سالم خطر بروز به این بیماری را کاهش دهید.

     چگونه می‌توان آلزایمر در سالمندان را درمان کرد؟

در حال حاضر هیچ گونه درمانی برای این بیماری شناخته نشده است. این در حالی است که برخی از درمان‌های جزئی وجود دارند که می‌تواند بر تمرکز سالمند کمک شایانی کنند. از این درمان‌ها می‌توان به مدیریت کردن نشانه‌های رفتاری سالمند، کمک به حفظ سلامت مغز، کند کردن علائم بیماری اشاره کرد. 

چگونه می‌توان آلزایمر در سالمندان را کنترل کرد؟

امروزه درمان‌های متنوع برای پشتیبانی کردن از این بیماری به وجود آمده است که می‌تواند به سالمندان کمک کند تا یک زندگی مستقل داشته باشند. درمان‌های روان‌شناختی اعم از درمان تحریک شناختی و… نیز وجود دارد که می‌تواند این بیماری را تا حدودی کنترل کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط