مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون به چه شکل است؟ همانطور که می دانید مراقبت از بیماران مبتلا به پارکینسون اقدامی بسیار سخت است که از این رو ما قصد داریم در ادامه این مقاله نحوه مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون را به طور کامل شرح دهیم.
لازم است این نکته را ذکر نماییم که بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی است که این بیماری به علت تخریب سلول های عصبی مغز بروز پیدا می کند. با ما تا آخر این مقاله همراه باشید تا از نکات مراقبتی بیماران پارکینسونی آگاه شوید.
نکاتی برای مراقبت از سالمندان مبتلا به پارکینسون
اولین نکته ای که بسیار حائز اهمیت است، داشتن توجه ویژه به بیماران مبتلا به پارکینسون است.
لازم است بدانید که بیماری پارکینسون در اغلب موارد سبب تحت تاثیر قرار دادن نوروترانسمیترهای مغزی و حرکات بدن می شود.
بشتر بدانید: توانمندی سالمندان
در ادامه این مقاله قصد داریم تعدادی از نکاتی که جهت مراقبت از افراد مبتلا به پارکینسون راا ذکر نماییم.
این نکات عبارتند از:
درک کامل بیمار
در نظر داشته باشید که آگاهی از اینکه پارکینسون چگونه بر مهارتهای حرکتی سالمندان در زندگی روزمره آنها تاثیر گذار است، می تواند در مراقبت از این بیماران به شما کمک به سزایی کند.
از مهمترین مشکلات اطرافیان این دسته از بیماران، می توان به مشاهده انحطاط مهارت های حرکتی اشاره کرد. این امکان را برای سالمند خود فراهم کنید که در روز تعدادی از فعالیت ها را به تنهایی انجام دهد.
در این مواقع صبور باشید و این نکته را در نظر داشته باشید که این دسته از سالمندان با سرعت و به درستی شما نمی توانند وظایف خود را انجام دهند.
پیشنهاد کمک برای مراقبت از سالمند
در مواردی مشاهده شده است که بیماری پارکینسون در این دسته از سالمندان به گونه ای رشد کرده است که دیگر بیمار قادر به انجام اغلب فعالیت های خود نمی باشد که در این موارد اطرافیان بیمار نیاز به کمک یک پرستار دارند.
داشتن روحیه ای انعطاف پذیر
درگیر بودن با معالجه و مراقبت از بیمار مبتلا به پارکینسون نیاز به صبوری و انعطاف پذیری زیادی دارد. در برخی موارد سعی کنید برخی از کارها را از دوش عزیزانتان بردارید و با حوصله به تنهایی مشغول انجام این کارها شوید.
مدیریت داروهای بیمار
سالمندی که مبتلا به بیماری پارکینسون است از داروهایی متنوعی جهت مدیریت علائم استفاده می کند که شما به عنوان شخصی که از این بیمار مراقبت می کنید بایستی مدیریت داشته باشید.
برای مدیریت این داروها می توانید یک برنامه ریزی منظم و درستی داشته باشید. حتی در مواردی می توانید جهت جلوگیری از اشتباهات دارویی، برای خود آلارم هایی را تنظیم کنید.
حتما بخوانید: تقویت حافظه سالمندان
رابطه خوبی با سالمند داشته باشید
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید برقراری یک رابطه درست و عالی با فرد سالمند است.
توجه به علائم و نشانه ها
فردی که از یک سالمند مبتلا به بیماری پارکینسون مراقبت می کند، بایستی به کوچکترین بروز تغییرات در وضعیت سلامتی و جسمی بیمار حساس شود. در صورت بروز هر یک از این تغییرات سعی کنید با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
توجه به تغییرات روحی در فرد سالمند
از شایع ترین مشکلات در سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون، افسردگی است. فردی که وظیفه مراقبت از این سالمند را دارد بایستی علاوه بر توجه به مشکلات جسمی بیمار، به مشکلات روحی این افراد توجه کند و در صورت بروز هر یک از مواردی از قبیل: مشکلات روحی، مانند افسردگی، استرس و اضطراب به بیمار کمک کند.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از آلزایمر در سالمندان
داشتن تغذیه مناسب
از دیگر نکاتی مهمی که برای مراقبت از بیمار مبتلا به پارکینسون باید به آن توجه داشته باشید، داشتن یک رژیم غذایی سالم است. این دسته از بیماران ممکن است به علت مصرف زیاد دارو به یبوست مبتلا شوند، از این رو این افراد بایستی برخی از مواد غذایی از قبیل: فیبر و آب و مایعات را به مقدار زیادی مصرف نمایند.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله اشاره نمودیم، سالمندان مبتلا به بیماری پارکینسون بایستی از مراقبت های ویژه ای برخوردار باشند که مهمترین این مراقبت ها، دریافت داروها در زمان تعیین شده است.