لوگو دکتر پریسا طاهری
Search
Close this search box.

توانمندسازی سالمندان به چه شکل است؟

توانمندسازی سالمندان چیست؟ لازم است در ابتدا این نکته را ذکر نماییم که یکی از مهم ترین مسائل در نگه داری از سالمندان، توانمندسازی سالمندان است. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی اهمیت توانمندسازی سالمندان و راه‌های اجرایی آن بپردازیم پس تا اخر این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه کمک کردن به توانمندی سالمندان

در ابتدا قصد داریم برای شما عزیزان توانمندی سالمندان را شرح دهیم. به طور کلی این توانمندی به معنای واگذاری قدرت یا اختیار به سالمندان است به طوری که این افراد بتوانند تا حدی به تنهایی برای انجام امور خود اقدام نمایند. لازم است این نکته را در نظر داشته باشید که یکی از نکات مهم در توانمندی سالمندان، افزایش اعتماد به نفس این افراد است.

بیشتر بدانید: مراقبت از بیمار آلزایمری

از دیگر معانی توانمندی سالمندان می توان به تشویق کردن سالمندان جهت مشارکت در تصمیم گیری زندگی فردیشان اشاره کرد.

شما به عنوان کسی که از سالمندان مراقبت می کند بایستی قضا را طوری برای این افراد آماده کنید که سالمندان بتوانند در هر زمینه ای ایده های مختلفی را از خود ارائه دهند.

از مهم ترین نکات و عناصری که از نظر روانی در سالمندان ایجاد می شود، فعال بودن سالمندان در اجتماع است.

نکات کلیدی در توانمندسازی سالمندان

همان طور که همه ما می دانیم، با ورود به دوران سالمندی، سالمندان در اغلب موارد با تغییراتی از جمله تغییرات بدنی، روانی، و اجتماعی مواجه می شوند که بروز هر یک از این تغییرات سبب کاهش کیفیت زندگی این دسته از افراد می شود.

شما این امکان را دارید تا با به کارگیری نکاتی در ارتباط با افزایش توانمندی سالمندان، به این افراد کمک کنید تا شرایط بهتری فراهم شود.

بیشتر بخوانید: تقویت حافظه سالمندان

از جمله نکات مهم در افزایش توانمندی سالمندان می توان به موارد زیر اشاره کرد که این موارد عبارتند از:

  • تغذیه سالم: از مهم ترین عوامل در توانمندی سالمندان می توان به تغذیه سالم و مناسب اشاره نمود.
  • سعی کنید در رژیم غذایی سالمندان اغلب از مواد غذایی قبیل ؛ ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها استفاده نمایید.
  • فعالیت های بدنی: انجام فعالیت های ورزشی مناسب، می تواند در بهبود قابلیت های بدنی سالمندان بسیار موثر واقع شود لازم است بدانید که انجام این فعالیت های بدنی سبب افزایش انرژی و کاهش خطر بروز بیماری‌های مرتبط با سالمندی می شود.
  • انجام فعالیت ذهنی: یکی از راه‌های توانمندسازی ذهن که بسیار مطرح است می توان به استمرار در چالش‌های ذهنی و فعالیت‌های آموزشی اشاره کرد. انجام این فعالیت ها سبب کاهش اختلالات شناختی و افزایش تمرکز ذهنی در سالمندان می شود.

انجام چه فعالیت های برای توانمندی سالمندان پیشنهاد می شود؟

این دسته از فعالیت ها عبارتند از:

  • شرکت در کلاس‌های تناسب اندام و ورزشی: دقت داشته باشید که شرکت کردن در این دسته از کلاس ها برای سالمندان، سبب بهبود سلامتی فیزیکی می شود.

بیشتر بدانید: اختلال حافظه 

  • رفتن به بیرون از خانه: آن دسته از سالمندانی که دقایقی را در خارج از خانه برای تفریح و یا پیاده روی به سر می برند، این افراد در مقایسه با سیار سالمندان، از روحیه بسیار بهتری برخوردار هستند.
  • برنامه‌های میان‌نسلی: برنامه های میان نسلی به این معناست که اطرافیان برنامه ای طراحی کنند که سالمندان بتوانند با جوانترها در ارتباط باشند زیرا که این اقدام سبب ایجاد  احساس تعلق به جامعه در سالمندان می شود.
  • گروه‌های حمایتی: از دیگر فعالیت های مهم در جهت بالا بردن توانمندی سالمندان می توان به ایجاد گروه های حمایتی اشاره کرد.

کلام آخر

لازم است در اخر این نکته را ذکر نماییم که توانمندی سالمندان، یکی از مهم ترین نکاتی است که نقش حیاتی در بهبود زندگی کیفیت افراد دارد. اطرافیان با انجام تعدادی از نکات همانند؛ رعایت تغذیه سالم، فعالیت‌های بدنی و ذهنی، حمایت از خانواده و ایجاد فضای اجتماعی مناسب می توان به سالمندان در رسیدن به توانمندی کمک به سزایی کنند. از دیگر اقدامتی که می تواند به سالمندان کمک کند، مشارکت انها برای انجام فعالیت های مهم است.

سوالات متداول

چگونه می توان به سالمندان برای رسیدن به بهداشت روانی کمک کرد؟

از جمله مواردی که می تواند تاثیر گذار باشد، ارتباطات اجتماعی مثبت و مشاوره روان‌شناختی است.

چرا توانمندی سالمندان حائز اهمیت است؟

زیرا که اهمیت به این موضوع سبب بهبود کیفیت زندگی سالمندان می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط